Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.10.2020

Robert Downey Jr. plant Sherlock Holmes-filmuniversum

door Vertigo

Nu zijn rol als Iron Man in het Marvel Cinematic Universe erop zit, wil Robert Downey Jr. een nieuw filmuniversum uit de grond stampen rond Sherlock Holmes.

Hij is namelijk van plan om zijn derde Sherlock Holmes-film, die wordt ingeblikt door Rocketman-regissur Dexter Fletcher, te gebruiken springplank voor spin-offs rond andere personages.

Downey Jr. en zijn vrouw Susan, een producent van de Sherlock Holmes-filmsn denken daarbij onder meer aan tv-reeksen voor HBO Max.

“We hebben grootste plannen, maar er kruipt veel werk en coördinatie in,” zegt Susan Downey. “Het Marvel Cinematic Universe is ook niet op één dag gebouwd. Er waren verschillende overwinningen nodig voordat alles met elkaar kon worden verbonden en uitgebreid.”

“Op dit moment is er geen filmuniversum in het mystery-genre,” voegt Downey Jr. eraan toe. “Arthur Conan Doyle is de ultieme stem op dat vlak. Waarom zouden we een threequel maken zonder de deur open te laten voor spin-offs rond diverse personages, andere periodes en elementen?”

Bron: IndieWire