Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.02.2020

Robert De Niro en Al Pacino openhartig over Oscarcampagnes vroeger & nu

door Vertigo

Robert De Niro en Al Pacino zijn momenteel druk in de weer met de Oscarcampagne voor Martin Scorsese’s The Irishman, waarvoor ze beiden genomineerd zijn.

Dat was ook al het geval in 1975 met Francis Ford Coppola’s The Godfather: Part II en volgens Pacino is er in vijfenveertig jaar tijd veel veranderd.

“Voor mij is het allemaal nieuw,” zegt hij. “Ik heb dit al jaren niet meer gedaan. Vroeger was er om de Oscars niet zo veel te doen. We waren toen ook nog niet zo bekend. Ik was hier niet op voorbereid.”

The Irishman was jaren in de maak en De Niro is blij dat de film eindelijk af is. Daarnaast haalt hij herinneringen op aan zijn eerste Oscarzege voor The Godfather: Part II waar hij helaas niet bij kon zijn.

“Ik stond op de set van Bernardo Bertolucci’s 1900 in Italië,” zegt hij. “Om zes uur ’s morgens kreeg ik telefoon om te zeggen dat ik gewonnen had.” Zes jaar later was hij echter wel van de partij toen hij won voor Scorsese’s Raging Bull.

Tot slot denken zowel Pacino als De Niro na over hun pensioen. “Wie weet komen we in hetzelfde rusthuis terecht,” grapt De Niro en Pacino valt hem bij. “Mensen denken altijd na over het volgende project, maar ik ben vooral op zoek naar een plek om te rusten.”

Bron: EW