Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.02.2021

Robbie Williams-biopic van The Greatest Showman-regisseur op komst

door Vertigo

The Greatest Showman-regisseur Michael Gracey gaat een biopic over de Britse singer-songwriter Robbie Williams getiteld Better Man regisseren. De film wordt beschreven als een fantasierijk coming-of-age-verhaal.

Gracey teaset dat hij Williams op een originele en ongeziene manier zal benaderen en noemt de film een combinatie van ‘bittere realiteit’ en ‘pure fantasie’.

Verder zegt Gracey dat Better Man zich van films als Bohemian Rhapsody en Rocketman zal onderscheiden omdat Williams in tegenstelling tot Freddie Mercury en Elton John niet als wonderkind of muzikaal genie werd geboren.

“Robbie is een gewone man met veel ambitie die zijn dromen waarmaakte,” zegt Gracey. “Daarom is zijn verhaal zo herkenbaar. Hij is niet de beste zanger of danser ter wereld, maar is er toch in geslaagd om wereldwijd tachtig miljoen platen te verkopen.”

Volgens Gracey zullen in Better Man zowel de hoogte- als dieptepunten van Williams’ leven en carrière aan bod komen. “Het script is ontstaan uit urenlange gesprekken tussen mij en Robbie in zijn thuisstudio,” zegt de regisseur.

“Sommige sessies leverden weinig op tot Robbie in de laatste vijf minuten iets enorm oprechts zei, dat me omver blies,” vervolgt hij.

Daarnaast zegt Gracey dat Williams al zijn nummers die in de film te horen zullen zijn opnieuw zal inzingen zodat ze met de emotie van de scène in kwestie overeenstemmen.

“Als hij zich wanhopig voelt, zal hij met een gebroken stem en a capella zingen,” zegt Gracey. “Als hij zich dolgelukkig voelt, zal hij op ecstatische wijze zingen.”

Bron: Deadline