Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.02.2016

“Ride Along 2 is groter en beter!”

door Steven Tuffin

Op zondag 31 januari bracht de Amerikaanse ster Kevin Hart een bezoek aan Antwerpen om de première van zijn nieuwe film, Ride Along 2, bij te wonen én een stand-upcomedyshow in het Sportpaleis te geven. Maar eerst stond de man de pers te woord in het lokale Hilton. Een greep uit zijn antwoorden.

Over Ride Along 2:
Ride Along was een variatie op het buddy cop-genre, een filmsoort die al jaar en dag wonderwel werkt. We waren ons bewust dat we het warm water niet hadden uitgevonden, maar het succes bewees dat we wel iets goed hadden gedaan. Omdat films als 48 Hours en Beverly Hills Cop ook vervolgen hadden, wisten we dat dit voor ons ook kon. Alleen moest de sequel groter en beter worden. En dat is gelukt.”

Over het maken van een sequel:
“Kijk, ik ben geen oen en stelde dan ook mijn eisen. Naast het feit dat de film groter en beter moest worden, zei ik dat mijn personage een extra dimensie moest krijgen. Ik denk dat de scenaristen daar meer dan voldoende rekening mee hebben gehouden. Op het einde van de nieuwe film heb je een totaal andere kijk op mijn personage. Wat natuurlijk ruimte laat voor een derde deel.”

Over serieuzer filmwerk:
“Nah, ik denk dat het daar nog te vroeg voor is. Ik heb het gevoel dat ik deze handdoek helemaal leeg moet wringen voordat ik ‘m achter me laat. Er zijn genoeg voorbeelden van komieken die te vroeg die stap hebben gezet en frontaal op hun bek gingen. Daarenboven leid ik uit het succes van mijn films af dat het publiek meer wil. Wie ben ik om hen dat niet te gunnen?”

Over zijn ambities:
“Wat wil je dat ik zeg? Er zijn zoveel mensen met wie ik graag zou samenwerken. Neem nu mijn twee grote voorbeelden: Tom Cruise en Will Smith. Dat zijn twee sterren die ongelooflijk hard hebben gewerkt om te staan waar ze nu staan. Hun inzet inspireert me enorm en ik zou dan ook graag eens naast hen voor de camera staan. Mijn absolute droompartner in een film is en blijft Eddie Murphy. Met hem zou ik ontzettend graag samenwerken!”

Over verleden en heden:
“Voordat ik dit deed, had ik twee banen: strandwacht en schoenenverkoper. De eerste verloor ik nadat ik een vrouw niet gered had omdat ik dacht ze aan het faken was. De tweede wou ik dan weer als de beste doen, waardoor ik alles over Nike wist. Het is dan ook grappig dat ik nu door het sneakermerk gesponsord word. Enkele dagen terug organiseerde ik in Amsterdam nog een liefdadigheidslooptocht. Het regende pijpenstelen, en toch daagde er 700 mensen op. Niet slecht, al zeg ik het zelf.”

Ride Along 2 draait vanaf 10 februari in de bioscoop

@Waanzinema

Foto’s: Hanan Challouki