Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.12.2020

Richard Linklater geeft Charlie Kaufman recensie-advies

door Vertigo

Richard Linklater (Before-trilogie) ging onlangs in gesprek met zijn collega-regisseurs Charlie Kaufman, Yorgos Lanthimos (The Favourite), Boots Riley (Sorry to Bother You) en Tamara Jenkins (The Savages) over Kaufmans nieuwe film I’m Thinking of Ending Things.

Kaufman uitte zijn frustratie met de negatieve kritiek op de film. Hij las namelijk de commentaren op de lijstjes van The New York Times met de beste films van 2020, waarin I’m Thinking of Ending Things niet was opgenomen.

Daarop reageerden sommigen met ‘Godzijdank’ en uithalen naar Kaufman. “Het gaat me niet om de kritiek, maar om het feit dat het zo persoonlijk wordt,” zegt Kaufman.

Daarop raadde Linklater hem aan om online commentaar te vermijden. “Het is balen, maar telkens je een film uitbrengt, moet je een tijdje omgaan met de feedback,” zegt Linklater.

“Mensen die dergelijke commentaren posten, zijn arm en vergiftigd door de verhaaltechnieken die ze gewoon zijn en verwachten,” vervolgt hij.

“Wees gerust,” voegt hij eraan toe. “Wanneer we terugblikken op deze periode in de geschiedenis, zullen we zien dat je de wereld misschien wel het mooiste filmcadeau hebt gegeven.”

Bron: IndieWire