Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2018

Rian Johnson licht de dood van twee personages in Star Wars: The Last Jedi toe

door Vertigo

SPOILER ALERT!

Op het einde van Star Wars: The Last Jedi sterft Luke Skywalker vredevol op het eiland Ahch-to. Enkele ogenblikken daarvoor heeft hij het al mediterend opgenomen tegen Kylo Ren. Daardoor konden de resterende rebellen ontsnappen aan de First Order.

Recent heeft regisseur Rian Johnson meer uitleg gegeven over Skywalkers dood van het personage: “Daar keek ik niet naar uit. Ik was een beetje bang om hem te doden, maar het voelde aan als het juiste moment in de trilogie.”

Ook de confrontatie met Kylo Ren was volgens Johnson logisch: “Die verwijst naar het begin van de film. Daarin vraagt Luke aan Rey wat ze denkt dat één persoon met een lightsaber nog kan betekenen. Wel, het antwoord is dat die een legende en een symbool van hoop kan worden. Volgens mij is dat het hoogtepunt van Luke zijn kunnen.”

Ook Snoke legt het loodje in The Last Jedi. Een deel van de fans vindt het frustrerend dat ze niet veel te weten kwamen over de slechterik. Daar is echter een reden voor: “Ik voelde dat ik de film niet 30 seconden op pauze kon zetten om iemand een monoloog te geven over zijn achtergrond. Dat zou alles kapot hebben gemaakt.”

“Fans hadden het misschien wel interessant gevonden, maar als verhalenvertellers moeten we vooral beslissingen nemen in functie van de plot,” verdedigde de filmmaker zich. “Er was gewoon geen plaats voor in deze film, want het is niet zo interessant voor het verhaal van Rey. Misschien worden de vragen over hem wel in een ander verhaal beantwoord, of doet J.J. Abrams dat alsnog in de volgende film. ”

Bron: /Film