Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.10.2020

Releasedatum & stills Chadwick Bosemans laatste film onthuld

door Vertigo

Netflix heeft onthuld dat Ma Rainey’s Black Bottom, de laatste film met Chadwick Boseman, vanaf 18 december zal te zien zijn op de streamingdienst en heeft ondertussen de eerste stills online gezet. De biopic is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van August Wilson en draait rond blueszangeres Gertrude ‘Ma’ Rainey aka de Mother of the Blues (Viola Davis).

Het verhaal speelt zich af in het Chicago van de jaren twintig tijdens een opnamesessie en gaat over een creatief meningsverschil tussen Ma Rainey en haar manager, producent en bandleden, waaronder Bosemans Levee. Hij is een ambitieuze trompetspeler die het wil maken in de muziekwereld.

Ma Rainey’s Black Bottom werd geproduceerd door Denzel Washington. Hij prijst Bosemans performance en kan naar eigen zeggen nog steeds niet geloven dat de acteur er niet meer is. “Chadwick kon zijn ego en ijdelheid opzij zetten en zich openstellen voor zijn rol,” voegt Viola Davis daar aan toe.

Noch zij, noch de rest van het productieteam wist dat Boseman aan kanker leed. “Hij zag er altijd moe uit en zijn fantastische team hield hem voortdurend in de gaten en gaf hem massages,” zegt Davis. “Ik besef nu dat ze ervoor probeerden te zorgen dat hij op de been bleef en op een hoog niveau kon blijven werken.”

“Levee vertegenwoordigt veel Afro-Amerikanen,” vervolgt ze. “We gaan elke dag om met het trauma van ons verleden en proberen te genezen, het een plaats te geven en af te wegen tegen onze dromen en ambities.”

Bron: IndieWire