Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.01.2018

Releasedatum Duncan Jones’ nieuwe film Mute bekendgemaakt

door Vertigo

Mute, de langverwachte film van Moon-regisseur Duncan Jones, heeft eindelijk een officiële releasedatum gekregen van Netflix. De sciencefictionfilm zal vanaf 23 februari beschikbaar zijn op de streamingdienst, dat kondigde Jones zelf aan op Twitter.

Vanwege de lange lijdensweg van het project, noemde Jones het eerder al zijn Don Quixote, een verwijzing naar het passieproject van Terry Gillian. De cineast tweette zelfs een versie van het script uit 2003. De film zag er toen echter helemaal anders uit en zou zich afspelen in het hedendaagse Londen

Zonder dat scenario van Mute zou er nooit sprake geweest zijn van de cult-scifi Moon: “Ik stuurde het script naar Sam Rockwell en die was er gek op! Hij wilde Leo spelen, het personage dat nu door Alexander Skarsgård gespeeld wordt. Ik kon geen toegeving doen, maar was zo dol op Sam dat ik speciaal iets voor hem schreef, dat was Moon.”

Tijdens de lijdensweg van het project, gebeurden er heel wat andere dingen in het leven van Jones: “Terwijl de film steeds werd uitgesteld, begon ik aan Source Code, overwon mijn vrouw kanker, maakte ik Warcraft, kreeg mijn vader kanker, werd ik zelf vader en stierf Marion, de nanny die mij opvoedde. Uiteindelijk zou Mute een graphic novel worden.”

“Die kwam er spijtig genoeg nooit, maar op een dag klopte Netflix aan,” ging de regisseur verder.

Tenslotte prees Jones de streamingdienst nog om hun aanpak: “Die nieuwe jongens van Netflix hadden een gekke filosofie over filmproductie, die leek wel uit de jaren 70 te komen. Zij spelen niet op veilig! In plaats daarvan laten ze regisseurs films maken waar ze gepassioneerd over zijn en het publiek krijgt de kans om die te ontdekken!”

Bron: /Film

Lees meer over: