Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.06.2017

Regisseursduo verlaat Han Solo-film halverwege shoot

door Vertigo

Als je onlangs a disturbance in the Force voelde, dan wordt nu duidelijk waarom: regisseursduo Chris Miller en Phil Lord hebben de Star Wars-spin-off over een jonge Han Solo halverwege de opnames verlaten.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy laat weten dat ze een enorme fan is van het werk van het duo, maar dat hun visie niet matchte met die van het productiehuis. Miller en Lord zeggen op hun beurt dat de clichéterm ‘creatieve meningsverschillen’ zelden zo op zijn plaats was.

De opnames van de Han Solo-solofilm zijn al sinds februari bezig, en er zijn nog heel wat maanden te gaan. Een nieuwe regisseur moet dan ook halsoverkop gezocht worden. De situatie doet denken aan de horrorverhalen over de Rogue One-productie vorig jaar.

Op het eerste gezicht leek alles redelijk diplomatisch te verlopen, maar verschillende bronnen hebben het over een ongelooflijk tumultueuze gang van zaken: “Kennedy haatte bij wijze van spreken zelfs de manier waarop Miller en Lord hun sokken vouwden.”

Allemaal best ironisch natuurlijk, want het tweetal werd net ingehuurd omwille van de speelse humor waarmee ze 21 Jump Street en The LEGO Movie naar een hoger niveau tilden. “Al vanaf dag één was duidelijk dat ze de vrijheid waarover ze in het verleden beschikten niet gingen krijgen. Zowel Kennedy als producent-scenarist Lawrence Kasdan bemoeiden zich constant.”

Naar verluidt zou Ron Howard al klaar staan om plaats te nemen in de regiestoel. May the Force be with us!