Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.11.2019

Regisseurs digitale James Dean-film reageren op kritiek

door Vertigo

Het nieuws dat wijlen James Dean door middel van CGI zal te zien zijn in de oorlogsfilm Finding Jack werd door onder meer acteurs Chris Evans en Elijah Wood met verontwaardiging onthaald.

Anton Ernst en zijn coregisseur Tati Golykh begrijpen niet waar de kritiek vandaan komt. “Het is niet bedoeld als een marketingstunt,” zegt Ernst.

Hij voegt eraan toe dat ze respectvol te werk zullen gaan. Dean wordt tot leven gewekt op basis van archiefbeelden en een andere acteur zal zijn stem inspreken.

Ernst en Golykh hebben alvast de steun van Deans nabestaanden. “Ze willen zijn nalatenschap intact houden en dat hebben we gedaan,” zegt Ernst. “We laten een nieuwe generatie bioscoopgangers kennismaken met James Dean.”

Finding Jack draait rond de honden die het Amerikaanse leger inzette tijdens de Vietnamoorlog en vervolgens aan hun lot overliet. Volgens Ernst zouden de mensen zich daarop moeten focussen.

“De film gaat over liefde en vriendschap en over de soldaten en honden die in de Vietnamoorlog hebben gevochten,” zegt hij. “Daar willen we de nadruk op leggen en de reacties op sociale media leiden alleen maar af van het verhaal.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: