Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.02.2021

Regisseur Sam Levinson reageert op Malcolm & Marie-kritiek

door Vertigo

Malcolm & Marie van regisseur Sam Levinson (Assassination Nation, Euphoria) is momenteel te zien op Netflix en ligt onder vuur omwille van het leeftijdsverschil tussen hoofdrolspelers Zendaya (24) en John David Washington (36).

Na Zendaya en Washington zelf heeft ook Levinson de kritiek weerlegd. “Leeftijdsverschillen tussen oudere acteurs en jongere actrices worden vaak bekritiseerd en vaak heeft het niets met het verhaal te maken,” zegt hij.

“Ik ben niet zeker dat de kritiek van toepassing is op Malcolm & Marie omdat het leeftijdsverschil tussen de twee acteurs in de film zit verwerkt,” vervolgt hij.

Daarnaast kwam Levinson ook in opspraak omdat hij blank is en Malcolm & Marie over twee zwarte personages gaat, waaronder een filmregisseur (Washington) die klaagt over de manier waarop zijn werk door blanke critici wordt onthaald.

“Ik zag er geen graten in omdat ik erop vertrouwde dat John David of Zendaya zouden reageren als ik iets had geschreven dat niet authentiek, juist of oprecht aanvoelde en samen met mij naar een oplossing zouden zoeken,” zegt Levinson.

Verder verklaart de regisseur ook zijn controversiĆ«le beslissing om Washingtons personage doorheen de film kritiek te doen uiten op ‘de blanke criticus van de Los Angeles Times‘.

Volgens sommigen is dat namelijk een uithaal naar criticus Kate Walsh, die Levinsons regiedebuuut Assassination Nation in de Los Angeles Times met de grond gelijk maakte. “Het klinkt gewoon grappig en brengt je telkens aan het lachen,” zegt Levinson.

Bron: IndieWire