Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.05.2020

Regisseur Paul Walker-flop wil in beroep gaan tegen Rotten Tomatoes-score

door Vertigo

Wayne Kramer, de regisseur van de misdaadthriller Running Scared met Paul Walker, is geen fan van Rotten Tomatoes en doet op Facebook een voorstel om het scoresysteem van de website te verbeteren.

Hij suggereert dat filmmakers na tien jaar de kans moeten krijgen om in beroep te gaan tegen Rotten Tomatoes en een nieuwe score te laten toevoegen.

“Het duurt een decennium (of langer!) voor duidelijk is wat voor een impact een film heeft gemaakt en ik ben er zeker van dat enkele critici hun mening zouden bijsturen na tien jaar,” schrijft Kramer.

“Verschillende critici hebben mij gezegd dat ze Running Scared verkeerd hebben beoordeeld en er nu anders over zouden denken,” vervolgt hij. “De Rotten Tomatoes-score staat op veel streamingdiensten naast de titel van een film en dat is aanstootgevend.”

Als voorbeelden van onterechte scores noemt hij de 34 procent van Tony Scotts Man on Fire, de 44 procent van Antoine Fuqua’s Brooklyn’s Finest, de 33 procent van Fuqua’s Tears of the Sun en de 41 procent van Running Scared.

Bron: /Film