Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.06.2021

Regisseur noemt musical In the Heights ideale film voor heropening bioscopen

door Vertigo

Regisseur Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) noemt het een eer dat zijn nieuwe film In the Heights, naar de gelijknamige musical van Lin-Manuel Miranda (Hamilton), een van de eerste films is die het Amerikaanse publiek opnieuw naar de bioscoop moet lokken.

In the Heights verschijnt in de VS op 10 juni zowel in de zalen als op HBO Max. In België is de film vanaf 7 juli te zien op het grote scherm.

“We wisten niet of onze film ooit zou uitkomen,” zei Chu tijdens de première van In the Heights in Los Angeles op 4 juni. De film werd door de coronacrisis met een jaar uitgesteld van juni 2020 naar juni 2021.

“Ik ben dankbaar en opgewonden omdat ik weet dat onze film mensen van overal ter wereld blij en gelukkig zal maken,” vervolgde Chu. “Hij zal hen volop entertainen en tonen hoe ze weer overeind kunnen krabbelen.”

In the Heights-actrice Melissa Barrera voegde eraan toe dat de film een tegengif is na een jaar van eenzaamheid en lockdowns. “Hij gaat over naar buiten komen en in de straten dansen,” zegt ze.

Bron: THR

Lees meer over: