Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.10.2021

Regisseur Jon Watts vergelijkt Spider-Man: No Way Home met Avengers: Endgame

door Vertigo

Hoofdrolspeler Tom Holland zei onlangs dat Spider-Man: No Way Home als het einde van de reeks werd benaderd en volgens regisseur Jon Watts is de film het equivalent van Avengers: Endgame. “We probeerden zeker en vast ambitieus te zijn,” zegt hij. “Dit is Spider-Man: Endgame.”

In de Spider-Man-threequel moet Peter Parker alias Spider-Man (Holland) het opnemen tegen vijanden uit eerdere Spider-Man-franchises die tot nu toe geen deel uitmaakten van het MCU. Eén daarvan is Alfred Molina’s Otto Octavius aka Doctor Octopus uit Sam Raimi’s Spider-Man 2.

“Toen men me het idee voor het eerst pitchte, vroeg ik me af of we het tot een goed einde konden brengen,” zegt Holland. “Ik dacht dat het onmogelijk was en dat niet iedereen zou kunnen doen wat er van hen verwacht werd. Toch is het gelukt en de film is te gek.”

Marvel-baas Kevin Feige voegt eraan toe dat hij en Sony-bons Amy Pascal in het begin van hun samenwerking aan de Spider-Man-films besloten om geen bestaande schurken te gebruiken, maar nieuwe te introduceren die nog niet op het grote scherm waren te zien zoals Vulture en Mysterio.

“Ik weet echter nog dat ik me afvroeg hoe je Doc Ock ook opnieuw zou introduceren,” zegt Feige. “Alfred Molina was namelijk perfect gecast. Als je ooit weer iets met Doc Ock zou doen, moest hij op een of andere manier weer door hem gespeeld worden.”

Bekijk enkele nieuwe stills uit Spider-Man: No Way Home hieronder:

Bron: Empire