Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.01.2021

Regisseur Joe Wright openhartig over probleemproject The Woman in the Window

door Vertigo

De thriller The Woman in the Window van Joe Wright (Atonement, Anna Karenina), waarin een vrouw met agorafobie (Amy Adams) getuige is van een aanval op haar buurvrouw (Julianne Moore), krijgt deze zomer na jaren uitstel een release op Netflix.

The Woman in the Window belandde na de overname van 20th Century Fox in handen van Disney en zou aanvankelijk de zalen halen in oktober 2019. Uit testvoorstellingen bleek echter dat het publiek de plot niet kon volgen en dus moest Wright reshoots doen.

“Het publiek vond sommige plotelementen een beetje verwarrend of misschien te vaag,” zegt Wright. “Daarom moesten we een aantal zaken verduidelijken, maar we hebben ook geprobeerd om het verhaal niet te simplistisch te maken.”

“Enerzijds is het leuk om niet te weten wat er aan de hand is, anderzijds moet je het publiek een beetje houvast geven om hen door het labyrint van mysterie en angst te loodsen,” vervolgt hij.

Door de reshoots werd de bioscooprelease van The Woman in the Window uitgesteld naar mei 2020 en door de coronacrisis werd de film uiteindelijk verkocht aan Netflix.

“Ik ben heel benieuwd naar de reacties en ik kan niet wachten op de release,” zegt Wright. “Hopelijk leren mensen uit de film dat onze angsten een gevangenis kunnen zijn. Het verhaal gaat over een vrouw die erin slaagt haar angsten te overwinnen.”

Bekijk een nieuwe still uit The Woman in the Window hieronder:

Bron: EW