Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.05.2021

Regisseur gezocht voor ongemaakte George A. Romero-zombiefilm

door Vertigo

Suzanne Romero, de weduwe van George A. Romero, is op zoek naar een regisseur om een ongemaakte zombiefilm van haar man in te blikken, Twilight of the Dead.

Het project was in ontwikkeling voor Romero’s dood in 2007 en is bedoeld als het vijfde en laatste deel in de reeks die begon met Night of the Living Dead en waartoe ook Dawn of the Dead, Day of the Dead en Land of the Dead behoren. Romero beschouwde zijn twee laatste zombiefilms Diary of the Dead en Survival of the Dead als aparte verhalen.

Twilight of the Dead zou zich afspelen in een verwoeste wereld waarin bijna geen leven meer overblijft, maar er toch nog hoop is voor de mensheid.

Romero schreef het script samen met Paolo Zelati die na de dood van de regisseur aan zijn weduwe vroeg of hij aan de film mocht verder werken. Zelati haalde er vervolgens scenaristen Joe Knetter en Robert L. Lucas bij.

“Het idee voor Twilight of the Dead ontstond toen ik George vroeg waar de zombies naartoe gaan op het einde van Land of the Dead,” zegt Zelati. “Twilight of the Dead was bedoeld als zijn afscheid van het genre. Hij wou er een einde aan breien met een krachtige film.”

“Ik gaf Paolo mijn zegen op voorwaarde dat ik bij elke stap van het proces betrokken was om ervoor te zorgen dat Georges visie werd gerespecteerd,” zegt Suzanne Romero.”Ik ben er zeker van dat hij heel gelukkig zou geweest zijn dat Twilight of the Dead wordt afgewerkt. Ook al wordt hij door iemand anders geregisseerd, is het een typische George A. Romero-film.”

Bron: Dark Horizons