Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.04.2020

Regisseur die twee films op VOD ziet belanden door coronacrisis blijft positief over toekomst filmsector

door Vertigo

Voor de coronacrisis keek regisseur Michele Civetta uit naar de bioscooprelease van zijn psychologische thriller Agony met Asia Argento en een mogelijke Cannes-première van zijn neonoir The Gateway met Bruce Dern, Olivia Munn, Shea Whigham en Frank Grillo.

Agony belandde echter op video-on-demand en The Gateway werd enkel online vertoond aan een aantal distributeurs om eventueel ook een VOD-release te krijgen. Hoewel Civetta met heel veel vragen zit over het promoten van een digitale release en de toekomst van de filmsector, laat hij zich niet ontmoedigen.

“Ik put troost uit het verleden,” schrijft hij in een essay voor de entertainmentnieuwssite IndieWire. “Vindingrijkheid leidt tot innovatie. Denk maar aan Jean-Pierre Melville. Als verzetsstrijder tijdens WO II leerde hij guerillatechnieken die hij later zou toepassen op zijn films door met echte locaties en kleinere crews te werken. Die manier van werken was een inspiratiebron voor de Franse Nouvelle Vague.”

“Misschien is de coronacrisis een kans om onze eigen visies te realiseren met de middelen die voorhanden zijn,” voegt hij eraan toe. “We moeten nu en dan afstappen van onze oude methodes en verandering aanvaarden. Hoe meer mensen een film ontdekken, hoe beter, of dat nu in de bioscoop of op tv is.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: