Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.06.2021

Regisseur Colin Trevorrow licht eerste Jurassic World: Dominion-footage toe

door Vertigo

Tijdens IMAX-vertoningen van F9 zal een voorsmaakje van Jurassic World: Dominion vertoond worden en regisseur Colin Trevorrow is dieper ingegaan op die footage.

De vijf minuten lange teaser begint met een scène die zich 65 miljoen jaar voor Christus afspeelt. “Daarmee wilde ik het kind in me een plezier doen,” zegt Trevorrow. “Ik heb namelijk altijd al dino’s willen zien zoals ze er echt uitzagen.”

In de scène wordt ook een Giganotosaurus geïntroduceerd. Die wint een gevecht met de T-Rex waarvan later een kloon in Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom opduikt en is volgens Trevorrow de slechterik van Jurassic World: Dominion.

“De Giganotosaurus was de grootste carnivoor ooit en ik heb haar achter de hand gehouden om als schurk in de Jurassic World-threequel te gebruiken,” zegt Trevorrow.

De regisseur hint dat de Giganotosaurus en de T-Rex elkaar in Jurassic World: Dominion opnieuw zullen treffen. “We introduceren niet alleen een slechterik, maar ook een rivaliteit,” zegt Trevorrow. “De T-Rex werd 65 miljoen jaar geleden brutaal vermoord en is wellicht redelijk kwaad.”

Verder teaset de flashback naar het tijdperk van de dino’s ook waar de in amber bewaarde mug uit Jurassic Park vandaan kwam, waardoor het een soort oorsprongsverhaal van de hele franchise wordt.

Het tweede deel van de teaser speelt zich af in het heden, tijdens een vertoning van American Graffiti en Flash Gordon in een drive-inbioscoop. De voorstelling wordt verstoord door de T-Rex uit de eerste twee Jurassic World-films.

Hoewel Trevorrow de scène samen met zijn coscenariste Emily Carmichael voor de coronacrisis schreef, voelt ze volgens hem aan als een actuele liefdesbrief aan de bioscoopervaring.

“We konden niet voorspeld hebben dat het publiek een scène met een T-Rex in een drive-inbioscoop zou zien nu we eindelijk weer naar de cinema kunnen gaan,” zegt de regisseur. Het is een ongepland metamoment.”

Wat de T-Rex betreft, vertelt Trevorrow dat de drive-inscène het begin van haar verhaallijn in Jurassic World: Dominion is. “De T-Rex is een heel belangrijk personage en ze heeft veel meegemaakt,” zegt hij.

“De gebeurtenissen van Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom waren waarschijnlijk vrij traumatiserend voor haar,” vervolgt hij. “Haar thuis werd vernietigd en ze werd meegenomen naar een vreemde omgeving.”

“Nu is ze op de vlucht en dat is enorm stresserend,” voegt hij eraan toe. “Ik wil dat ze in vrede kan leven. Dat is alles. Hopelijk zal het publiek dat ook willen.”

Jurassic World: Dominion, die door Trevorrow beschreven wordt als de apotheose van de franchise, haalt op 8 juni 2022 de Belgische zalen.

Bron: EW, /Film, /Film