Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.10.2020

Regisseur Cary Fukunaga openhartig over No Time to Die-uitstel

door Vertigo

Na hoofdrolspeler Daniel Craig heeft ook regisseur Cary Fukunaga het uitstel van No Time to Die naar volgend jaar verdedigd. “Er zijn zoveel belangrijkere dingen aan het gebeuren,” zegt hij. “Vrienden van mij hebben hun zaak, restaurant of familieleden verloren.”

Fukunaga voegt eraan toe dat de film mogelijk nog eens zal worden opgeschoven. “Hij zal uitkomen als de tijd rijp is en in deze nieuwe wereld zal het niet duidelijk zijn of het een succes of een mislukking is,” zegt hij.

Toen No Time to Die in het begin van de coronacrisis werd uitgesteld van maart naar november dit jaar, reageerde Fukunaga echter iets heftiger.

“Ik heb een paar uur ‘Fuck, dat meen je niet’ gezegd, maar daarna heb ik er mij vrij snel overheen gezet en er vrede mee genomen,” zegt Fukunaga.

“Volgens mij heeft de studio een heel slimme beslissing genomen door als een van de eerste te erkennen hoe erg de pandemie was en de film uit te stellen,” vervolgt hij. “Veel mensen ontkenden namelijk dat er iets aan de hand was en sommigen doen dat nog steeds.”

Bron: IndieWire