Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.06.2020

Regisseur Amazon-scifihit The Vast of Night reageert op onverwacht succes

door Vertigo

Sinds zijn debuut op Amazon Prime eind mei heeft de sciencefictionfilm The Vast of Night, het langspeeldebuut van Andrew Patterson, heel wat positieve reacties gekregen van zowel de pers als het publiek. Patterson zelf was er echter niet van op de hoogte.

“De mensen die ik wel heb gehoord, zeggen mij doorgaans dat de film een nieuwe ervaring was voor hen en iets in hun cinefiele hart heeft wakker gemaakt,” zegt de regisseur. “Als mensen van de film houden en erover gepraat wordt, is het hopelijk omdat ze iets nieuws gezien hebben dat tegelijkertijd heel vertrouwd aanvoelde.”

The Vast of Night speelt zich af in de jaren vijftig en gaat over twee tieners (Jake Horowitz en Sierra McCormick) die via de radio en de telefoon een vreemd geluid horen en op verkenning gaan. Het verhaal is gekaderd als een aflevering van een The Twilight Zone-achtige reeks.

“We wisten dat ons verhaal al duizend keer eerder verteld werd en wilden meteen duidelijk maken dat we het op een andere manier zouden vertellen,” zegt Patterson. “De personages praten zoals echte mensen in een klein dorpje en zijn genuanceerder dan in een aflevering van The Twilight Zone.”

Hoewel hij met The Vast of Night de aandacht heeft getrokken van onder meer Steven Soderberg zit Patterson niet te wachten op een aanbieding uit Hollywood.

“Het geeft enorm veel voldoening dat mensen mijn poging om een uitdagende en methodische film te maken weten te waarderen,” zegt hij. “Ik wil mijn eigen originele scripts blijven verfilmen en de creatieve grenzen van cinema en verhalen verleggen. Ik wil nieuwe manieren vinden om de kijkers te boeien en hen uit te dagen met mijn films en verhalen.”

Bron: EW