Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.07.2019

Red Sonja-regisseur vergelijkt film met Deadpool en The Dark Knight

door Vertigo

Jill Soloway, de bedenker van de tv-reeks Transparent, gaat na het ontslag van Bryan Singer een comicverfilming rond de vrouwelijke krijger Red Sonja inblikken.

“Ik beschouw haar als de eerste stoute superheldin,” zegt Soloway, “een beetje als Deadpool en Batman in The Dark Knight. De wereld van superhelden is aan het veranderen en ik kijk ernaar uit om niet alleen mijn grenzen als schrijver en regissseur te verleggen, maar ook die van het genre.”

Verder maakt Soloway de vergelijking met Transparent, waarin de pater familias van een gezin uit de kast komt als transgender. “In films en series zoals Charlie’s Angels en Sex and the City worden vrouwen opgedeeld in typetjes zoals vrouwen, stoute of brave meiden. Transparent en mijn film Afternoon Delight zijn daar een reactie op.”

Transparent gaat over een aantal vrouwen die zichzelf vinden,” zegt Soloway. “Mijn werk staat eigenlijk volledig in het teken van de zoektocht naar het vrouwelijke en het goddelijke. Het voelde natuurlijk aan om Red Sonja op dezelfde manier te benaderen, aangezien ze geen typische superheld is.”

Bron: EW

Lees meer over: