Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.11.2016

Recordaantal animatiefilms ingediend voor Oscars

door Vertigo

De Oscar voor Beste Animatiefilm zou dit jaar wel eens een verrassende winnaar kunnen krijgen. De Academy heeft aangekondigd dat er een recordaantal van 27 films zijn ingediend die willen strijden voor het felbegeerde gouden beeldje.

De categorie werd de afgelopen jaren keizerlijk gedomineerd door de animatiemagiërs van Pixar. Sinds 2003 wisten maar liefst negen van hun films de hoofdprijs in de wacht te slepen. Met andere woorden: een nominatie voor Pixar is intussen even verrassend als eentje voor Meryl Streep.

Toch zouden ze volgend jaar wel eens geduchte concurrentie kunnen krijgen. Op het lijstje van 27 films staan voorspelbare kassuccessen als Finding Dory, Zootopia, Kung Fu Panda 3 en The Secret Life of Pets. Maar er doen ook artistieke pareltjes als The Red Turtle, Kubo and the Two Strings en de Belgische coproductie Phantom Boy mee. Lolbroeken Seth Rogen en Jonah Hill hopen eveneens op een nominatie voor hun aangebrande komedie Sausage Party.

 Uiteindelijk zal de Academy een vijftal films nomineren die het tegen elkaar moeten opnemen. De nominaties voor alle Academy Awards worden op 24 januari bekendgemaakt.

Bron: Variety