Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.04.2019

Recensie The Curse of La Llorona

door Vertigo

Het demonenrijk van James Wans The Conjuring-universum wordt uitgebreid. Na de pop Annabelle en de duivelse non Valak mag nu ook de huilende vrouw La Llorona toeschouwers de daver op het lijf jagen. Veel verrassingen biedt deze dame echter niet.

Het verhaal is gebaseerd op een Latijns-Amerikaanse legende over een vrouw die door haar man in de steek werd gelaten en uit wraak hun kinderen doodt. Deze Medea-variant dwaalt nu als geest rond en probeert kinderen van andere moeders mee te nemen. Een van die vrouwen is Patricia Alverez (Patricia Velasquez). Maar zij is niet de enige: wat later schuift ze de vloek door naar sociaal werkster Anna Tate-Garcia (Linda Cardellini).

In vergelijking met The Nun is het script van The Curse of La Llorona iets gestroomlijnder en hebben de scenaristen geprobeerd om wat meer logica in het doen en laten van hun griezel te injecteren. Niet dat het heel duidelijk wordt waarom de woeste vrouw al dan niet opduikt, maar de scène waarin de exorcist van dienst de do’s and dont’s vastlegt resulteert in écht spannende momenten.

Fans van het The Conjuring-universum – er is een minigastrol voor een van de vorige engerds – zullen waarschijnlijk tevreden zijn, want met wat opvliegende gordijnen, kreunende deuren, barstende spiegels en akelig gejammer worden ze op hun wenken bediend. En de twee kinderen van Anna weten genoeg angst in hun gezicht te leggen om je een hele film lang te doen geloven dat de dame die hen belaagt geen goede bedoelingen heeft.

Als horrortussendoortje valt dit debuut van Michael Chavez best te pruimen, maar belangrijker is dat producer Wan de blanke WASP-cultuur achter zich laat en een ander milieu verkent. De Latino-gemeenschap zal hem dankbaar zijn.

>>Klap

In deze nieuwe aflevering van de The Conjuring-horrorfranchise belaagt een huilende demon de twee kinderen van een sociaal assistente. Een Latino-variant opThe Nun.

Regie Michael Chavez
Cast Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz
Speelduur1u33
Vanaf 17 april in de bioscoop