Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.06.2019

Recensie Men in Black: International

door Chris Craps

Barry Sonnenfeld, de regisseur van de eerste drie Men in Black-films, zei in 2012 dat het geen zin had om een vierde film te maken, tenzij over 20 jaar. Blijkbaar is hij van mening veranderd, want als uitvoerend producent lanceert hij in Men in Black: International Chris Hemsworth en Tessa Thompson als opvolgers van Will Smith en Tommy Lee Jones.

Over het verhaaltje kunnen we het best zo kort mogelijk houden, een originele insteek is immers ver te zoeken. Agenten H & M – de enige geslaagde grap in de film –moeten de moord op een alien onderzoeken en komen zo een mol binnen de MiB-organisatie op het spoor.

Men in Black 3 was nog leuk door het tijdreis-element, maar in dit vierde luik wordt die vondst vervangen door een trip doorheen toeristisch Europa… Boeiend! Het  grootste probleem is echter niet het flauwe script, maar het gebrek aan humor en timing. Regisseur F. Gary Gray (The Fate of the Furious) vindt nooit de juiste toon en mist de kinderlijke guitigheid van Sonnenfeld.

Je voelt wel dat het klikt tussen Thor: Ragnarok-collega’s Hemsworth en Thompson, maar ook zij kunnen deze fourquel op geen enkel moment van de ondergang redden. Het is dan ook zeer gepast dat iedereen in het zwart rondloopt, want met deze aflevering lijkt het alsof de serie finaal ten grave wordt gedragen.

>>Klap

In deze Men in Black-reboot gaan agenten H & M (Chris Hemsworth en Tessa Thompson) op zoek naar een mol binnen hun organisatie. The Fate of the Furious-regisseur F. Gary Gray neemt de regie over van Barry Sonnenfeld en legt de nadruk op de actie.

Regie F. Gary Gray
Cast Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson
Speelduur 1u55
Vanaf 19 juni in de bioscoop