Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.07.2020

Recensie I See You

door Ruben Nollet

Het is me wat ten huize Harper. Moeder Jackie doet na buitenechtelijke relatie alles wat ze kan om weer in de gunst van haar echtgenoot Greg en tienerzoon Connor te komen, maar geen van beiden lijkt geneigd om haar die scheve schaats snel te vergeven. Alsof dat niet volstaat, gebeuren er vreemde dingen in huis: ladingen bestek verdwijnen, kastdeuren staan plots open en op een bepaald moment wordt Greg zelfs wakker in een ondergeplast bed. Is er een verband met de geheimzinnige verdwijningszaken in het stadje – een dossier dat Greg, die rechercheur is, in handen heeft – of gaat het om bovennatuurlijke fenomenen? 

De thriller I See You popelt zichtbaar van ongeduld om de kijker de ene verrassende wending na de andere voor te schotelen en een wirwar van valse sporen uit te tekenen. Halverwege start hij het hele verhaal zelfs helemaal opnieuw, om vanuit een andere perspectief uit te leggen wat er eigenlijk aan de hand is. En dan nog houdt hij een slag om de arm waarmee hij zijn publiek finaal wil vloeren.

Dat het toch niet zover komt, heeft alles te maken met het gebrek aan finesse en intelligentie dat de makers aan de dag leggen. De weinig geloofwaardig geschetste personages, die enkel overkomen als pionnetjes in een geforceerd doolhof, helpen ook niets. Ergens zit er een goed idee in I See You, maar het komt er gewoon niet uit.  

>>KLAP

Een rechercheur die zich over een ontvoeringszaak buigt, wordt geconfronteerd met vreemde fenomenen in zijn woonst. Een thriller die elementen uit misdaadrama’s à la Prisoners en home invasion movies zoals The Strangers combineert.

Regie Adam Randall
Cast Helen Hunt, Jon Tenney, Judah Lewis
Speelduur 1u38
Vanaf 1 juli in de bioscoop

Lees meer over: