Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.01.2021

Ray Fisher reageert op The Flash-exit en Warner bijt terug

door Vertigo

Ray Fisher heeft gereageerd op het nieuws dat zijn DC-personage Cyborg wordt geschrapt uit The Flash. De acteur ligt in de clinch met DC Films en moederbedrijf Warner na zijn beschuldigingen van wangedrag tegen Justice League-regisseur Joss Whedon.

Volgens Fisher werd Whedon beschermd door Justice League-producenten Geoff Johns en Jon Berg. Warner lanceerde een intern onderzoek en nu zegt Fisher dat DC Films-hoofd Walter Hamada het probeerde te saboteren.

“Als Warner beslist heeft om me te schrappen uit The Flash in plaats van Walter Hamada’s sabotage van het Justice League-onderzoek aan te pakken, dan is dat hun probleem,” tweet Fisher.

“Warner heeft Cyborg geschrapt en geen andere acteur gezocht om kritiek te vermijden,” vervolgt hij. “Het Justice League-onderzoek heeft ervoor gezorgd dat Warner en zijn partners hun samenwerking met Whedon hebben stopgezet en Johns is de volgende.”

“Als Walter Hamada zijn zin had gekregen, was dat allemaal niet mogelijk geweest en zou de vicieuze cirkel van misbruik niet zijn doorbroken,” voegt hij eraan toe.

Whedon stapte onlangs op als showrunner van The Nevers, een serie voor Warners betaalzender HBO, omdat hij naar eigen zeggen uitgeput was. Wat Johns betreft, zegt een insider dat hij nog steeds betrokken is bij tal van DC-projecten.

Verder ontkent Warner dat het Justice League-onderzoek werd gesaboteerd. “Het werd gevoerd door een extern advocatenkantoor en een voormalige federale rechter,” zegt een woordvoerder. “Meer dan tachtig mensen werd geïnterviewd.”

“We hebben het volste vertrouwen in de grondigheid en de integriteit van het onderzoek en we hebben maatregelen getroffen. Het onderzoek is afgerond en het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten.”

Bron: The Playlist