Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.01.2022

Ray Fisher haalt uit naar Joss Whedon na ontkenning wangedragbeschuldigingen

door Vertigo

Joss Whedon reageerde onlangs op de beschuldigingen van onder meer Gal Gadot en Ray Fisher dat hij zich misdroeg op de set van Justice League. De regisseur beweerde in New York Magazine dat Gadot hem verkeerd begreep toen hij haar zou bedreigd hebben en noemt Fisher, van wiens personage Cyborg hij de verhaallijn inkortte, een ‘slechte en kwaadaardige acteur’.

Fisher deed Whedons uitspraken af als ‘leugenachtig en belachelijk’ en is er nu dieper op ingegaan. “Joss Whedon had bijna twee jaar de tijd om zijn verhaal op punt te stellen,” tweet de acteur. “Hij heeft waarschijnlijk honderden of duizenden dollars uitgegeven aan PR, crisismanagement en coaching en zijn reactie is: “Ze hebben me allemaal misbegrepen en/of hebben het op me gemunt.”

Eerder beschuldigde Fisher ook Justice League-producenten Jon Berg en Geoff Johns van wangedrag. Zij zouden samen met Whedon beschermd geweest zijn door Warner-bons Walter Hamada, die later de schuld op Whedon en Berg zou hebben proberen te schuiven om Johns een hand boven het hoofd te houden.

“Ironisch genoeg is Walter Hamada nu wellicht kwaad op zichzelf omdat hij Joss Whedon probeerde zwart te maken,” tweet Fisher. “Als Walter had gewacht, zou hij gezien hebben dat Joss van plan was om zichzelf voor de leeuwen te gooien.”

Tot slot trekt Fisher in twijfel dat Whedon nooit iemand zou bedreigd hebben, zoals hij zelf pretendeert. De acteur wijst op een passage uit het New York Magazine-artikel waarin de regisseur zegt dat hij als kind in zijn vrije tijd uitgebreide plannen smeedde om wraak te nemen op zijn broers.

Bron: EW