Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.09.2020

Ray Fisher gaat dieper in op Justice League-beschuldigingen en -onderzoek

door Vertigo

Warner Bros. beweerde onlangs dat Ray Fisher weigerde mee te werken aan het onderzoek naar zijn beschuldigingen van wangedrag tegen Joss Whedon en producenten Jon Berg en Geoff Johns op de set van Justice League.

Fisher reageerde dat hij met de onderzoeker heeft gesproken, maar voegt er nu in een filmpje op Instagram aan toe dat hij eerst zeker wil zijn dat het onderzoek onpartijdig verloopt.

Verder zegt hij dat er nog mensen willen meewerken aan het onderzoek en geeft hij hen de raad om dat anoniem te doen zodat Warner Bros. geen wraak kan nemen.

Wat Fisher betreft, is DC-films-hoofd Walter Hamada namelijk bezig met een ‘vreemd, zielig en wanhopig, maar voorspelbaar spelletje’. Hij en Fisher hadden in juli een telefoongesprek waarbij Hamada zou geprobeerd hebben om Johns te beschermen.

Volgens Fisher vertelde Hamada dat hij met Johns samenwerkte aan Shazam! en niet de indruk had dat hij tot wangedrag in staat was. Fisher wees Hamada er echter op dat hij ten tijde van Justice League nog niet was benoemd tot hoofd van DC Films.

Daarna zei Fisher dat Johns hem anderhalf jaar na Justice League had gecontaceerd om te pochen dat een andere acteur gestalte zou geven aan zijn personage Cyborg in een DC-reeks. Het gaat om Joivan Wade, die Cyborg vertolkt in de serie Doom Patrol.

Bron: The Playlist