Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.04.2018

Rampage claimt Amerikaanse box-office-troon, maar A Quiet Place bijt van zich af

door Vertigo

Rampage heeft met 34,5 miljoen dollar de Amerikaanse box-office gewonnen, maar John Krasinski’s A Quiet Place ging er bijna voor de tweede week op rij met de kroon vandoor.

De horrorhit belandde op de tweede plaats met een indrukwekkend 32,6 miloen dollar, wat het totaal op Amerikaanse bodem al op 99,6 miljoen dollar brengt.

Een andere horrorfilm, Truth or Dare van Get Out-productiehuis Blumhouse, kwam binnen op nummer drie. Ondanks negatieve recensies was de film goed voor 19 miljoen dollar. Aangezien hij voor minder dan 5 miljoen dollar werd gemaakt, heeft Blumhouse flink wat winst gemaakt.

Ready Player One zakte van de tweede naar de vierde plek met 11,2 miljoen dollar. Wereldwijd haalde Steven Spielbergs sciencefictionspektakel bijna 500 miljoen dollar binnen. Kay Cannons komedie Blockers zakte ook twee plaatsen en belandde op vijf met 10,3 miljoen dollar.

Net daaronder vond een heuse strijd tussen katten en honden plaats. Marvels Black Panther kon met 5,3 miljoen dollar amper Isle of Dogs van de zesde plek houden. Wes Andersons nieuwste deed het al goed in arthousekringen, maar laat zich nu met 5 miljoen dollar en een zevende plek ook gelden in de mainstream.

Bron: The Playlist

Lees meer over: