Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.01.2022

Ralph Macchio onthult hoe Cobra Kai ‘fouten’ van The Karate Kid Part III goedmaakt

door Vertigo

Het vierde seizoen van de Karate Kid-spin-off-reeks Cobra Kai is sinds kort te zien op Netflix en is deels geïnspireerd door The Karate Kid Part III, een film waar hoofdrolspeler Ralph Macchio onaangename herinneringen aan heeft.

“Ik was geen fan van hoe The Karate Kid Part III uitdraaide,” zegt Macchio, die in Cobra Kai zijn rol als Daniel LaRusso uit de Karate Kid-films herneemt. “Ik vond dat het verhaal alleen maar in herhaling viel en dat Daniel geen evolutie doormaakte.”

“Bovendien werd er afgeweken van het script, waardoor het een lastige shoot was,” vervolgt hij. “In tegenstelling tot bij de eerste twee films had ik het moeilijk met bepaalde aspecten van mijn personage. Ik zou de film niet bovenaan op mijn cv zetten.”

Volgens Macchio maakt het vierde Cobra Kai-seizoen, waarin The Karate Kid III-slechterik Terry Silver (Ian Thomas Griffith) terugkeert, de fouten van de film echter deels goed. “De makers van Cobra Kai vinden manieren om het verhaal van de films te doen evolueren en om oppervlakkige personages uit te diepen,” zegt hij.

“Ze hebben van Terry Silver een complexere schurk gemaakt,” vervolgt hij. “Ook Daniel is gegroeid door zijn relatie met zijn eigen kinderen en leerlingen. Het is opmerkelijk hoe de tekortkomingen van de franchise 36 jaar later hun vruchten afwerpen.”

Bron: Collider