Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.12.2018

Ralph Breaks the Internet nog steeds bovenaan Amerikaanse box-office

door Vertigo

Dankzij een rustig weekendje aan de Amerikaanse box-office blijft de top vijf van vorige week ongewijzigd. Ralph Breaks the Internet staat voor de derde keer op rij bovenaan, ditmaal met 16,1 miljoen dollar. Bij ons moet het vervolg op Wreck-It Ralph nog uitkomen, maar wereldwijd staat de teller al op 258,2 miljoen dollar.

The Grinch bleef staat op twee met 15,2 miljoen dollar, Creed II op drie met 10,3 miljoen dollar, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald op vier met 6,8 miljoen dollar, Bohemian Rhapsody op vijf met 6 miljoen dollar en Instant Family op zes met 5,6 miljoen dollar. Het is de eerste keer dat dezelfde zes films de box-office drie weken op rij aanvoeren.

Er waren geen grote nieuwkomers deze week, maar Mary Queen of Scots beleefde zijn debuut in vier bioscopen. Het historisch drama met Saoirse Ronan en Margot Robbie was goed voor een knap gemiddelde van 50.045 dollar per scherm.

Vox Lux kwam uit in zes cinema’s en de film met Natalie Portman als een popster bracht gemiddeld 27.042 dollar op. Tenslotte verscheen Ben Is Back met Julia Roberts in vier zalen met een gemiddelde van 20.243 dollar.

Bron: EW, IndieWire