Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.11.2017

En de volgende Tarantino wordt geproduceerd door…

door Vertigo

De kogel is door de kerk: Sony Pictures zal de negende Quentin Tarantino-film produceren en distribueren. Nadat de gevierde fimmaker zijn samenwerking met Harvey Weinstein stopzette na de stortvloed aan schandalen, boden zowat alle grote Hollywoodstudio’s hun diensten aan.

Sony-bons Tom Rothman wist QT naar verluidt  te overtuigen dankzij zijn immense filmkennis. Met het project, dat de werktitel #9 kreeg, doet de studio een gouden zaak. Als de samenwerking Tarantino bevalt, is het niet onwaarschijnlijk dat hij voor zijn tiende en laatste film opnieuw met Sony in zee gaat.

Volgens de eerste geruchten zou de film rond Charles Manson draaien, maar Tarantino liet onlangs weten dat het verhaal over de late jaren 60 in het algemeen zou gaan. De structuur zou doen denken aan die van Pulp Fiction en de Manson-opmerking wordt afgedaan met de opmerking dat je “Inglourious Basterds toch ook geen film over Hitler noemt.”

De regisseur zou al gesprekken hebben gevoerd met Tom Cruise, Brad Pitt en Leonard DiCaprio om de hoofdrollen op zich te nemen. Of de acteurs ook allemaal in de film zullen meespelen, is nog niet duidelijk. Margot Robbie zou wel al hebben toegezegd voor de rol van actrice en Manson Family-slachtoffer Sharon Tate.

Bron: Deadline