Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.07.2019

Quentin Tarantino openhartig over samenwerking met Al Pacino

door Vertigo

Quentin Tarantino stelde een sterrencast samen voor Once Upon a Time in Hollywood, waaronder Al Pacino als filmproducent Marvin Schwartz.

“We zijn de afgelopen jaren vrienden geworden,” zegt Tarantino, “en hebben elkaar een beetje leren kennen. Ik heb hem uitgenodigd bij mij thuis om een toneelstuk dat ik aan het schrijven was door te nemen.”

“Vandaar dat ik een rol heb geschreven voor hem,” vervolgt hij. “Het was geweldig om de eerste scène met Al en Leonardo DiCaprio te regisseren, maar ook om Al mijn dialogen te horen uitspreken.”

“Op zijn eerste draaidag was ik wel zenuwachtig,” geeft Tarantino toe. “Is hij iemand die moet wennen aan een rol of die er meteen invliegt? Mijn assistent was verrast en zei dat Al mij heel graag had. Dat wist ik wel, maar ik wist niet goed hoe ik eraan moest beginnen en wat hij nodig had. Dat vond mijn assistent best schattig.”

“Uiteindelijk blijkt dat Al regieaanwijzingen nodig heeft, maar meer alsof het publieksreacties zijn,” besluit hij. “Zo moest ik zeggen dat hij sommige grappen iets meer kon benadrukken, sneller, directer en agressiever kon zijn, iets meer kon rondlopen, enzovoort.”

Bron: EW