Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.02.2020

Quentin Tarantino onthult kandidaten voor Robert Forster-rol in Jackie Brown

door Vertigo

Quentin Tarantino heeft in de podcast The Rewatchables onthuld dat hij oorspronkelijk vier acteurs in gedachten had voor de rol van Max Cherry in Jackie Brown: Paul Newman, Gene Hackman, Robert Forster en John Saxon.

“Paul Newman zou volgens mij een geweldige Max geweest zijn,” zegt Tarantino. “Gene Hackman ook, maar dat leek mij bijna te perfect. Hij speelde namelijk vaak zo’n rollen en hij is dat personage.”

Het kwam erop neer dat Tarantino moest kiezen tussen twee legendes, Newman en Hackman, en twee karakteracteurs, Forster en Saxon. Die laatste was bekend van westerns, kung fu- en horrorfilms uit de sixties en seventies, waaronder Enter the Dragon.

“Toen heb ik echter Alligator met Robert Forster bekeken,” zegt Tarantino. “Hij was gewoon Max Cherry, maar zeventien jaar jonger. Later kwam ik hem tegen in een restaurant en besloot ik ter plekke om hem te casten, nog voor we aan de film begonnen.”

“Ik was er zeker van dat er grotere namen zouden komen aankloppen,” vervolgt hij. “Ik zou hen echter de rol niet kunnen geven aangezien ik ze al aan Robert beloofd had.”

Tot slot onthult Tarantino dat hij oorspronkelijk John Travolta overwoog voor de rol van een heroïnedealer in Pulp Fiction. Die ging uiteindelijk naar Eric Stoltz en Travolta verving Michael Madsen als Vincent Vega.

Bron: The Playlist