Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.02.2020

Quentin Tarantino onthult alternatief carrièrepad Rick Dalton

door Vertigo

Vorig jaar speculeerde Quentin Tarantino over hoe de carrière van Leonardo DiCaprio’s fictieve acteur Rick Dalton er zou uitgezien hebben na de gebeurtenissen van Once Upon a Time in Hollywood.

Toen zei hij dat veel macho tv-acteurs uit de jaren vijftig en zestig uiteindelijk in de jaren zeventig en tachtig een comeback maakten als de baas van een jongere politieagent in een serie. Nu heeft hij echter een ander carrièrepad voor Dalton in gedachten.

“Het incident met de vlammenwerper en de hippies werd breed uitgesmeerd, onder meer omdat er een rekwisiet uit één van zijn populairste films bij kwam kijken,” zegt Tarantino.

“Rick ligt terug goed in de markt,” vervolgt hij. “Niet per se als Michael Sarrazin in die tijd, maar plots speelt Ricks film The 14 Fists of McCluskey vaker op Channel 4 tijdens Combat Week. Bovendien krijgt hij een aantal rollen in kleinere studiofilms aangeboden.”

“In de televisiewereld is hij echter een grotere naam geworden,” besluit hij. “Hij bevindt zich niet op het niveau van Darren McGavin, de duurste gastacteur van zijn tijd, maar dat van John Saxon. Misschien zelfs iets hoger. Hij verdient goed zijn brood en speelt mee in de beste series waarvan de afleveringen rond hem draaien.”

Bron: /Film