Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.11.2017

Quentin Tarantino licht tipje sluier nieuwe film

door Vertigo

Veel is er over Quentin Tarantino’s volgende film nog niet bekend. Aanvankelijk werd aangenomen dat het nog titelloze project draaide rond de Manson Family, de sekte van Charles Manson die onder meer verantwoordelijk was voor de moord op actrice Sharon Tate in 1969. Onlangs verduidelijkte QT echter met de gevleugelde woorden: “It’s not Charles Manson, it’s 1969.”De film zal dus waarschijnlijk over veel meer dan Manson en zijn volgelingen gaan.

Tarantino werkte het scenario zo’n vijf maanden geleden af en verzamelde naar verluidt al een cast. Volgens de geruchtenmolen zou Margot Robbie de rol van Sharon op zich nemen en zijn mogelijk ook Tarantino-veteranen als Brad Pitt, Samuel L. Jackson en Leonardo DiCaprio van de partij.

Naar een nieuwe studio is Tarantino wel nog steeds op zoek. Sinds zijn debuut met Reservoir Dogs in 1992 werkte de meester-cineast altijd samen met Harvey Weinstein, maar dat is nu geen optie meer. QT heeft een reeks meetings met de grote studio’s achter de rug en moet nu zijn distributiepartner kiezen. Recent liet hij weten dat hij nog geen beslissing heeft genomen.

Bron: IndieWire