Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.11.2020

Quentin Tarantino brengt Once Upon a Time in Hollywood-romanversie uit

door Vertigo

Quentin Tarantino zei in april dat hij overwoog om een romanversie te maken van zijn recentste film Once Upon a Time in Hollywood en gaat daar nu effectief voor in zee met de uitgeverij HarperCollins.

Het boek verschijnt in de zomer van volgend jaar en gaat over tv-acteur Rick Dalton en zijn stunt double Cliff Booth, de personages van Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in de film. Het verhaal zal zowel vooruit als achteruit gaan in de tijd.

Verder zullen stukken uit de film, zoals de periode waarin Dalton en Booth spaghettiwesterns maakten in Italië, worden uitgebreid en zullen personages die de film niet haalden, zoals Burt Reynolds, in het boek voorkomen.

“Romanversies van films zijn de eerste volwassen boeken die ik als kind in de jaren zeventig heb gelezen en tot op vandaag draag ik het genre een warm hart toe,” zegt Tarantino.

“Met trots kondig ik mijn bijdrage aan dit gemarginaliseerde maar geliefde literaire subgenre aan,” vervolgt hij. “Ik ben ook blij dat ik mijn personages en hun wereld verder kan verkennen in een boek dat hopelijk even goed is als de film.”

Daarnaast gaat Tarantino ook een boek getiteld Cinema Speculation uitbrengen via HarperCollins, waarin hij de cinema van de jaren zeventig verkent via essays, reviews, eigen schrijfsels en ‘wat als’-scenario’s.

Bron: Deadline