Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.06.2022

Quentin Tarantino begint podcast met Pulp Fiction-coscenarist

door Vertigo

Quentin Tarantino keer terug naar zijn roots. De iconische regisseur zal samen met Pulp Fiction-coscenarist Roger Avary cultklassiekers op videocassette bespreken op hun Video Archives Podcast. Het duo leerde elkaar kennen in 1983 in de gelijknamige videotheek in LA waar ze destijds werkten.

“We hadden nooit durven dromen dat we 30 jaar later terug zouden kunnen keren naar Video Archives om exact hetzelfde te doen als vroeger: gepassioneerd praten over films op VHS”, vertelt Tarantino. “Films bekijken is wat ons in de eerste plaats samen heeft gebracht als vrienden, en het is onze liefde voor films die dat nog steeds doet tot op heden. We omringen onszelf met de originele Video Archives-collectie, van voor we allebei gerenommeerde filmmakers werden. We reizen terug in de tijd naar het gouden tijdperk van de videocassette”, meent het duo. 

De podcast belooft alles te behandelen, gaande van controversiële James Bond-films tot verassende exploitation. “We willen luisteraars voorstellen aan films waarvan ze niet wisten dat ze ervan zouden houden”, klink het.

In de eerste aflevering van de Video Archives Podcast bespreken ze onder meer Dark Star, Moon Raker, Demonoid, Messenger of Death en Piranha. De podcast verschijnt op 19 juli 2022. Beluister een trailer hieronder. 

Bron: IndieWire