Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.09.2021

Q-acteur Ben Whishaw hoopt dat Daniel Craigs James Bond-opvolger homo is

door Vertigo

Ben Whishaw vertolkte Q in Skyfall, Spectre en No Time to Die en hoopt dat de volgende James Bond-acteur net als hem openlijk homoseksueel is. “Stel je voor,” zegt hij in de Britse krant The Independent. “Dat zou buitengewoon zijn.”

“Uiteraard zou ik dat willen zien,” vervolgt hij. “Ik geloof echt dat we naar een wereld moeten streven waarin iedereen om het even welke rol kan spelen. Het zou geweldig zijn als iemands geaardheid er niet toe zou doen als het op rollen zoals die van James Bond aankomt. Dat zou pas op echte vooruitgang wijzen.”

“We zullen wel zien wat er gebeurt,” vervolgt hij. “Ik vind het al geweldig hoeveel er de voorbije vijf of zes jaar is veranderd.” Whishaw heeft in elk geval al twee openlijk homoseksuele acteurs in gedachten om Daniel Craig op te volgen als 007: Luke Evans (The Hobbit) en Jonathan Bailey (Bridgerton).

“Ze lijken allebei in staat te zijn om de rol aan te kunnen en het zou perfect  zijn, wie van de twee het ook zou worden,” zegt hij. “Ik vraag me af of ze bereid zouden zijn om James Bond te spelen. Het is namelijk niet alleen een veeleisende job, er komt ook veel bij kijken omdat de rol je leven verandert.”

In een interview met de entertainmentnieuwssite Variety zei Whishaw dat de James Bond-franchise na het Craig-tijdperk sowieso aan radicale verandering toe is, maar dat niet iedereen daar een voorstander van zal zijn.

“Er zullen altijd mensen zijn die bij het oude zweren, omdat ze fan zijn van de films,” zegt de acteur. “Ik denk echter dat je het personage en de traditie kan eren en tegelijk de franchise doen evolueren. Dat is ook nodig als je wilt vermijden dat 007 een soort museumstuk wordt.”

Bron: The Independent, Variety