Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.11.2021

Pulp Fiction-distributeur Miramax klaagt Quentin Tarantino aan voor NFT-project

door Vertigo

Quentin Tarantino kondigde onlangs aan dat hij zeven scènes uit zijn handgeschreven Pulp Fiction-script gaat veilen als NFT’s, een soort digitale eigendomscertificaten die op hetzelfde principe steunen als cryptogeld. Elke NFT gaat ook vergezeld van een met de hand geschreven Pulp Fiction-script.

Nu daagt Miramax, de distributeur van de film, Tarantino voor het gerecht wegens schending van de auteursrechten. Miramax werd opgericht door Harvey en Bob Weinstein en is tegenwoordig eigendom van Universals moederbedrijf ViacomCBS.

“Tarantino zou anderen ten onrechte het idee kunnen geven dat Miramax betrokken is bij zijn NFT-project of dat ze gelijkaardige aanbiedingen mogen doen,” staat in de aanklacht. “Enkel Miramax heeft het recht om NFT’s gebaseerd op zijn uitgebreide filmbibliotheek te ontwikkelen, marketen en verkopen.”

Volgens Tarantino’s Pulp Fiction-contract met Miramax behoudt hij de rechten op onder meer de publicatie van het script en ‘interactieve media’. Zijn advocaat zegt dan ook dat de regisseur in zijn recht is.

Bron: THR