Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.03.2024

Programma MOOOV Filmfestival 2024 online

door Vertigo

Het volledige programma van het MOOOV Filmfestival kan je sinds dit weekend terugvinden op onze website. Ongeveer 80 films en bijna evenveel randactiviteiten in de vorm van workshops, nagesprekken en andere speciallekes geven het festival nog wat meer kleur. Dit jaar schenkt het MOOOV Filmfestival wat extra aandacht aan Afrikaanse cinema, maar uiteraard hebben ook heel wat titels uit Azië, Zuid- en Centraal-Amerika en andere windstreken de selectie gehaald.

OPENINGSFILM: ‘ANIMALIA’

De Marokkaanse sciencefictionfilm ‘Animalia’ zal het festival openen op donderdag 18 april in Brugge, Turnhout en Zuid-West-Vlaanderen (Kortrijk) en op zaterdag 20 april in Sint-Niklaas. 

Itto, een jonge vrouw van simpele komaf, past zich langzaam maar zeker aan aan de geprivilegieerde levensstijl van haar rijke schoonfamilie. Maar wanneer bovennatuurlijke gebeurtenissen Marokko in een vreemde noodtoestand brengen, raakt ze gescheiden van haar man. Alleen, hoogzwanger en op zoek naar haar echtgenoot, komt ze zichzelf én haar persoonlijke bevrijding tegen.

10 STRAFFE COMPETITIEFILMS

Zorgvuldig pikte MOOOV tien films uit die zullen deelnemen aan de competitie.

Maar liefst vier jury’s zullen de geselecteerde films bekijken en op hun beurt een eigen prijs uitreiken. Een internationale jury reikt de CANVAS-award uit, de gedetineerden van de gevangenis van Merksplas voorzien de Behind the Scenes-award, de studentenjury pikt de University of Antwerp-Award eruit en ook de Youth award zal uitgedragen worden door de jongerenjury uit Turnhout en Brugge.

SLOTFILM: ‘BLACK TEA’

Op zondag 28 april sluit ‘Black Tea’ van Abderrahmane Sissako het MOOOV filmfestival af.

Aya, een jonge vrouw uit Ivoorkost verhuist naar China na een mislukt huwelijk. Ze gaat er aan de slag in een theewinkel van Cai. Langzaam maar zeker groeit haar liefde voor het vak, én voor haar leermeester.