Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.05.2021

Programma Docville 2021 onthuld

door Vertigo

Het Leuvens filmfestival Docville heeft het programma van de 2021-editie onthuld. Docville staat voor documentaire-auteurscinema: originele, intrigerende, prikkelende films die je op het grote scherm moet gezien hebben.

Van dinsdag 1 juni tot en met vrijdag 11 juni kan je op verschillende plaatsen in Leuven terecht voor meer dan 70 documentaires die je ogen, hoofd en hart aanspreken.

Het is nog even wachten op de start van de ticketverkoop en alle vertoningsdetails, maar het programma van de 17e editie staat alvast online.

Docville brengt dit jaar twee thema’s die elkaar mooi aanvullen: de toekomst en het verleden. In Brave New Docs staat de toekomst centraal. De reeks belicht twee aspecten van het nadenken over de toekomst: retrofuturisme en hedendaag toekomstdenken.

Een tweede thematische reeks, Reconstructing History, focust op films die op creatieve wijze een opmerkelijk verhaal navertellen. Razend spannende documentaires die wegkijken als een ware thriller.

Ook de Nationale, Internationale en Weten & Geweten-competities zijn als vanouds weer van de partij. In totaal staan er meer dan 70 documentaires op DOCVILLE 2021 over de meest uiteenlopende onderwerpen en in erg gevarieerde stijlen.

Op het programma staan onder meer Spaceship Earth, over een experiment waarbij acht mensen lang twee jaar in quarantaine zaten, en de Belgisch-Britse holocaustdocu Misha and the Wolves, die tijdens het Sundance Film Festival in première ging.

Ontdek het volledige programma hier.