Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.08.2019

Professioneel monteur onthult waarom trailers vaak zo veel spoilers bevatten

door Vertigo

Tegenwoordig worden online trailers vaak voorafgegaan door een zogeheten “pre-trailer reel” ofwel een kort stukje van het filmpje voor het in zijn volledigheid wordt afgespeeld. Volgens een professionele trailermonteur met de Reddit-naam BauerBourneBond is daar een goeie reden voor.

“Pre-trailer reels zijn het gevolg van kijkgedrag op YouTube, Snapchat en Instagram,” zegt hij. “Als je begint met de rating van de film op een groene achtergrond en de logo’s van de studio’s haakt 75 procent af. Als je begint met een flashy intro van drie seconden blijft 300 procent kijken. Het is gek, maar de cijfers liegen niet.”

Verder legde hij ook uit waarom sommige trailers zo veel van de film prijsgeven. “Als je spoilers wilt vermijden of op zoek bent naar iets kunstzinnigs, moet je wat de studio’s betreft maar de teaser bekijken,” zegt hij.

“De reden dat trailers zo’n groot deel van het verhaal bevatten, heeft te maken met testvoorstellingen,” vervolgt hij. “Meestal krijgen studio’s de opmerking dat het publiek in de war was of de plot niet helemaal begreep.”

“Hun antwoord is meer verhaal aan de trailer toevoegen en meer van de film laten zien. Ergens hebben ze ook wel een punt. Neem nu Free Willy. De conclusie van de film is dat de orka ontsnapt.”

“Als je het shot waarin hij over de muur springt niet in de trailer stopt, promoot je echter een film over een orka die wordt mishandeld en daar gaat niemand naar kijken. Soms moet de finale prijsgegeven worden om een publiek te vinden, maar het wordt hoe dan ook te vaak gedaan.”

Als tegenvoorbeeld noemt hij een trailer van The Texas Chainsaw Massacre-remake uit 2003 door monteur Bill Neil. Hij zou met de montage in het midden van het filmpje het vak ingrijpend hebben veranderd.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: