Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.11.2020

Producent prinses Diana-biopic met Kristen Stewart reageert op hetze rond casting & Brexit

door Vertigo

Paul Webster, een producent van Pablo LarraĆ­ns prinses Diana-biopic Spencer met Kristen Stewart in de titelrol, heeft gereageerd op een castingbericht dat in het Verenigd Koninkrijk voor ophef heeft gezorgd.

In het bericht stond dat Britse acteurs geen kans maken op de rol van een elfjarige prins William, omdat de opnames begin 2021 van start gaan in Duitsland en Britten door de Brexit vanaf 1 januari 2021 niet meer zomaar in de Europese Unie zullen kunnen werken.

Volgens Webster heeft de Brexit echter geen invloed op het castingproces en zijn er al audities met Britse acteurs aan de gang. “Als de kandidaten een Iers paspoort hebben, zoveel te beter,” zegt Webster.

“Het is echter geen probleem als ze een Brits paspoort hebben en we zijn niet noodzakelijk op zoek naar een niet-Brit om prins William te spelen,” vervolgt hij.

Webster voegt eraan toe dat er veel Britse acteurs in Spencer zullen meespelen en dat ze probleemloos naar Duitsland zullen kunnen reizen omdat de film een Brits-Europese coproductie is.

Bron: Deadline

Lees meer over: