Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.10.2020

Privévertoningen doen alvast één Amerikaanse bioscoopketen coronacrisis trotseren

door Vertigo

In de Verenigde Staten bieden verschillende bioscoopketens de mogelijkheid om een zaal af te huren voor een privévertoning met ongeveer twintig mensen en dat heeft Cinemark alvast geen windeieren gelegd.

De keten kon voorlopig al op meer dan 22.000 privévertoningen rekenen. Die brengen ofwel 150 dollar op voor een recente film, ofwel 99 dollar voor een oude film.

Van alle films in het aanbod blijkt Tenet de populairste optie. Daardoor staan één Cinemark-filiaal in Seattle en één in San Francisco in de top tien van Amerikaanse locaties waar Tenet afgelopen weekend het meeste geld opbracht.

“Een aanzienlijk deel van de bevolking wil duidelijk binnen zijn eigen bubbel blijven, maar toch naar de bioscoop gaan,” zegt Cinemark-CEO Mark Zoradi. “Privévertoningen geven hen de kans om beide te doen.”

Uit peilingen van Cinemark blijkt dat het voor 92 procent van de mensen die een privévertoning bijwoonden de eerste keer was dat ze terugkeerden naar de bioscoop.

Verder zou 98 procent de ervaring aanbevelen aan een vriend en is nog eens 98 procent tevreden met Cinemarks gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

Hoewel het bedrijf er veel beter voorstaat dan AMC en Regal Cinemas, de twee grootste Amerikaanse bioscoopketens, ziet Cinemark privévertoningen als een manier om de coronacrisis te overbruggen.

“De privévertoningen hebben een dubbel effect,” zegt Zoradi. “Ze geven de box-office een boost, waardoor we onze kosten kunnen dekken nu er een zwak filmaanbod is, en ze moedigen mensen die anders zouden getwijfeld hebben aan om naar de film te gaan.”

Bron: Deadline

Lees meer over: