Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.07.2024

Poster, opnamestart en andere details Patser-sequel Patsers onthuld

door Vertigo

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook deze keer is de Antwerpse en Nederlandse onderwereld (maar ook het verre Dubai) het decor van de (drugs)problemen waarin patser Adamo (Matteo Simoni) en zijn vrienden verwikkeld raken. De filmcrew zal 9 weken draaien met onder meer acteurs Matteo Simoni, Nora Gharib, Saïd Boumazoughe en Junes Lazaar in de rollen van de vier patsers.

Vijf jaar na de gebeurtenissen van ‘Patser’ is Adamo nog sterker betrokken bij de cocaïnehandel die het Antwerpse stadsleven meer en meer teistert. Zijn jeugdvrienden zijn op het rechte pad en weigeren alle contact met hem. Jana, de nieuwe chef van de KALI drugseenheid zit hem op de hielen en een combinatie van overmoed en persoonlijke problemen lijken het einde te betekenen van Adamo’s succesformule. Wanneer iemand dicht bij hen overlijdt door een zoveelste aanslag komen de patsers terug samen, met maar één doel voor ogen: wraak.

Meteen na de eerste film was het duidelijk voor A Team Productions en Adil & Bilall dat er een vervolg moest komen. Na jaren research en een samenwerking met onderzoeksjournalist Joris van der Aa (die zich specialiseert in de Antwerpse drugscriminaliteit) regisseren Adil & Bilall naar een script van Ruben Vermeersch, Sven Huybrechts, Bram Renders en Adil zelf. Tijdens hun drukbezette Hollywoodcarrière keert het Marokkaans-Belgische regisseursduo terug naar het thuisfront, waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten met de sequel’Patsers’.

‘Patsers’ zal iets donkerder zijn dan voorganger ‘Patser’, aldus regisseur Adil El Arbi:

“Hoewel ‘Patsers’ een sequel is op ‘Patser’, waarin we vier hoofdpersonages en hun groeipijnen volgen, is ook de drugsproblematiek in Antwerpen geëvolueerd. ‘Patsers’ wordt een donkerdere en ernstigere film, waarin we toch trouw blijven aan het humoristische en toegankelijke DNA van ‘Patser’.”

A Team Productions en Searchers brengen de film begin 2025 in de Belgische zalen uit. A Team Productions produceert sinds 2009 fictie voor een breed publiek. Hun laatste producties zijn ‘Patser’ (2018), ‘Torpedo’ (2019), ‘Yummy’ (2020), ‘Baghdad Messi’ (2022), ‘Alter Ego’ (2023) en ‘Trizombie’ (2024). Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeur Searchers internationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases als ‘Everything, Everywhere All at Once’, ‘The Beekeeper’ en ‘Past Lives’.