Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.07.2022

Poster en trailer nieuwe Adil en Bilall online

door Vertigo

Na een succesvolle ontvangst en wereldpremière op het prestigieuze Filmfestival van Cannes in mei, geeft het Belgische regisseursduo Adil & Bilall de poster en trailer vrij van het filmproject dat hen het nauwst aan het hart ligt, Rebel. De film speelt vanaf 5 oktober in de Belgische en Luxemburgse zalen.

De hoofdrollen van deze vijfde langspeelfilm van het duo (o.a. ‘Patser’, ‘Black’ en ‘Bad Boys For Life’) worden vertolkt door Aboubakr Bensaïhi, Lubna Azabal en Adils kleine broer Amir El Arbi. Andere prominente rollen zijn weggelegd voor Younes Bouab, Tara Abboud en Saïd Boumazoughe.

De film is een productie van Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck voor Caviar. Naast Adil en Bilall schreven ook o.a. Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer, Oum en Bakr instonden voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui. De internationale verkoop is in handen van Wild Bunch International. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film naar de Belgische zalen op 5 oktober 2022.