Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.12.2020

Populairste onverfilmde scripts 2020 bekendgemaakt

door Vertigo

De zestiende editie van The Black List is gepubliceerd, een lijst met de beste onverfilmde Hollywood-scripts. Dit jaar brachten ruim 375 hooggeplaatsen in de filmsector hun stem uit. Alle scripts die door zeven onder hen of meer werden vermeld, belandden op de lijst.

Bovenaan staat Headhunter van Sophie Dawson met 29 vermeldingen. De plot gaat over een kannibaal die zijn slachtoffers kiest op basis van hun populariteit op Instagram, maar wiens gewoontes worden verstoord door een man die wil opgegeten worden.

Op twee staat Chang Can Dunk van Jingyi Shao met 28 vermeldingen, waarin een jonge Aziatisch-Amerikaanse tiener en basketbalfan wil leren dunken en een meisje versieren. Gaandeweg leert hij meer over zichzelf, zijn beste vrienden en zijn moeder.

De derde plaats is voor Neither Confirm Nor Deny van Dave Collard met 26 vermeldingen. Het verhaal gaat over een clandestiene CIA-missie die bijna WO III veroorzaakte omdat men een gezonken Sovjetonderzeeër met nucleaire wapens aan boord wilde bergen.

Verschillende scripts op de lijst worden ondertussen verfilmd, waaronder het slavernijdrama Emancipation van Antoine Fuqua met Will Smith in de hoofdrol.

Bekijk de volledige lijst hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: