Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.11.2018

Populaire horrorstudio Blumhouse bereikt box-office-mijlpaal

door Vertigo

Met Paranormal Activity uit 2007 lanceerde Jason Blum een succesformule waardoor zijn studio Blumhouse nu de kaap van de 4 miljard dollar heeft bereikt aan de globale box-office. De horrorfilm kostte ongeveer 15.000 dollar en bracht 193 miljoen dollar op.

Sindsdien heeft Blum zich gespecialiseerd in films met kleine budgetten en grote winstmarges als Insidious, Sinister, The Purge, Split en Get Out. Hun meest recente wapenfeit, David Gordon Greens Halloween, deed ook een aardige duit in het zakje en dus wordt er al over een sequel nagedacht.

“Ik ben ermee bezig,” zei Blum. “Het is heel belangrijk dat Green en zijn team terugkeren. Daarna zouden we op zoek gaan naar ideeën die het verhaal in onverwachte richtingen duwt.” Ook Get Out krijgt mogelijk een vervolg, maar dat hangt van scenarist en regisseur Jordan Peele af.

“Zonder hem is er geen sequel,” zei Blum. “Anders zou de kwaliteit van de eerste film in het gedrang komen. Ik wil Jordan Peele ook niet onder druk zetten. Het moet echt van hem komen.”

Bron: /Film