Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.08.2022

Plot, releasedatum en nieuwe foto’s Knives Out-sequel online

door Vertigo

Na een beperkte bioscooprelease in een handvol cinema’s kan je op 23 december op Netflix genieten van Glass Onion: A Knives Out Mystery. Dat heeft de streamingdienst zopas bekendgemaakt. In het vervolg op de Oscargenomineerde whodunit Knives Out lost detective Benoit Blanc een nieuw mysterie op, in Griekenland ditmaal.

Het verhaal speelt zich af op het privé-eiland van de techmiljardair Miles Bron (Edward Norton). Vrienden en familie verzamelen er voor een vakantie. Al snel wordt duidelijk dat er zich donkere wolken aan de helderblauwe lucht samenpakken. Wanneer een gast vermoord wordt, is het aan Benoit Blanc om alle lagen van het raadsel weg te pellen.

Regisseur-scenarist Rian Johnson belooft dat we Blanc, gespeeld door Daniel Craig, wat beter leren kennen in Glass Onion: “In de eerste film was hij meer de antagonist dan de held van het verhaal. Hij was een enigma. In deze film krijgt hij een uitnodiging voor een moordmysterie op een eiland. Die wereld zullen we leren kennen vanuit zijn standpunt.”

Johnson onthult ook waar hij de inspiratie voor de titel haalde. “Ik ging in mijn iPhone op zoek naar muziektitels die iets met glas te maken hebben”, verklaart hij. “Omdat Blanc steeds naar glasheldere oplossingen zoekt. En de eerste song die opdook – ik ben nu eenmaal een grote Beatles-fan – was Glass Onion.”

Naast Craig en Norton hebben ook Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson en Dave Bautista rollen in de film. Allen zijn te zien in een nieuwe still die Netflix samen met de synopsis vrijgaf.